Wat houdt de behandeling in?

Wat houdt de behandeling in?

Bij de eerste afspraak, die langer zal duren dan de vervolgafspraken, wordt er een anamnese afgenomen , onder het genot van een kopje kruidenthee of een glas water.

Deze gegevens gebruik ik om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw situatie en hulpvraag. Hierbij bent u zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste gegevens. Nadat de anamneseformulier is ingevuld vind er aansluitend een palpatie onderzoek plaats. 

Daarna ga ik over op een ontspannende voetreflexmassage om u kennis te laten maken wat een voetreflexmassage voor u kan doen. Indien u besluit tot behandeling van uw hulpvraag middels de voetreflextherapie, stel ik een behandelplan voor u op.

  • Uw persoonlijke en medische gegevens worden nooit zonder uw schriftelijke toestemming verstrekt aan derden. 
  • Kiest u niet voor een klachtgerelateerde behandeling maar voor een ontspannende voetreflexmassage, dan hoeft u geen anamneseformulier in te vullen en geen intakegesprek te hebben.
  • Draag gemakkelijk zittend kleding waarvan de broekspijpen tot over de knie kunnen i.v.m. mogelijke kniemassage of meridiaanbehandeling op het onderbeen.

Behandelplan 

Het intakegesprek en het palpatieonderzoek geven informatie voor het maken van een behandelplan. 

Het behandelplan is zo opgezet dat eerst de fysieke klachten en vervolgens de achterliggende oorzaken van de klachten worden aangepakt. Tussentijdse reinigende massages zorgen ervoor dat losgekomen afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Ook gebruik ik, in overleg met u, etherische oliën die het effect van de specifieke massages ondersteunen. Het aantal behandelingen hangt af van de aard en complexiteit van de klacht en uw algehele conditie. Doorgaans moet u rekening houden met ongeveer 10 behandelingen. In het begin met een frequentie van 1 x per week. Daarna met een frequentie van twee tot enkele weken ertussen.

De ervaring leert dat zo’n tien behandelingen (Het intakegesprek, het palpatieonderzoek en de ontspanningsmassage niet meegeteld) nodig zijn voor een goed resultaat. Uiteraard is dit afhankelijk van de ernst van de hulpvraag. De voeten worden ongeveer drie kwartier behandeld. Na de behandeling nemen we nog even de tijd om de ervaring door te spreken onder het genot van een glaasje lauw water. Lauw water helpt de snelle afvoer van vrijgekomen afvalstoffen.

In de regel zal er na de vijfde behandeling een evaluatiemoment zijn waarop de balans kan worden opgemaakt en waaruit het vervolgtraject zal voortvloeien.Mogelijke reacties na een behandeling 

De mogelijkheid bestaat dat er tijdens of na een behandeling er verschillende reacties op kunnen treden. Deze hebben te maken met de stimulatie van het lichaam en het in beweging komen of de afvoer van giftige stoffen in het lichaam. Dit is juist zeer positief. Het betekent dat de behandeling werkt en de balans in het lichaam wordt hersteld. Reacties die zouden kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld zweet in handpalmen, hoesten, lachen, huilen, diepe vermoeidheid of verdwijnen van pijn. Mocht u zich ongemakkelijk voelen na een behandeling, neem dan gerust contact met mij op! Zo kan ik u begeleiden in het proces wat gaande is. Ontspanning 

Tijdens een voetreflexbehandeling is ontspanning heel erg belangrijk. Op deze manier wordt namelijk het zelfgenezend vermogen in het lichaam geactiveerd. Door de massage ontspannen spieren zich en de huid wordt beter doorbloed. Ook wordt de stofwisseling in het gemasseerde weefsel verbeterd. Regelmatige voetreflexmassages stimuleren het hele lichaam en brengen lichaam en geest in evenwicht. Door het bewerken van de reflexpunten kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden! Waardoor het lichaam zelf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen.