Voetreflextherapie

Voetreflextherapie

Voetreflexologie is een veilige therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten voor zowel volwassenen als kinderen. Het is een drukpuntmassage van de zenuwuiteinden op de voet die in verbinding staan met alle organen en systemen in het lichaam. Ieder orgaan of functiegebied in het lichaam heeft zo zijn eigen reflexgebied op de voet. 

“De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.” 

Het uitgangspunt bij de voetreflextherapie is de gehele mens in zijn totaliteit! Voetreflextherapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De reflexzones krijgen prikkels door massagetechnieken (duim, vingers en handtechnieken) en het uitoefenen van drukpunten. Deze prikkels zorgen voor vitalisering van het orgaan of lichaamsgebied. De bloed- en lymfetoevoer worden gestimuleerd. Afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd. De gezondheid wordt hersteld en klachten verminderen of verdwijnen. De vitaliteit neemt toe, het afweersysteem wordt ondersteund en lichaam en geest ontspannen. Tijdens de behandeling vallen reflexzones op door extra gevoeligheid, afwijkende kleur of structuur. Een opvallende zone laat zien dat het bijbehorende orgaan of lichaamsfunctie in onbalans is. En deze zone geeft dan inzicht in een mogelijke oorzaak van de onbalans.

Ik maak in mijn praktijk gebruik van zowel de Westerse als Chinese technieken waarbij ook het onderbeen en de knie worden meegenomen. Tevens maak ik gebruik van meridiaanbanen en acupressuurpunten op het onderbeen en de voet mede als op de armen en het gezicht. In deze combinatie kan ik de gestagneerde energie weer laten doorstromen.

De behandeling vindt liggend op een behandeltafel plaats wat u in staat stelt beter te kunnen ontspannen. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van neutrale olie.  In overleg met u wordt er aan de neutrale olie een etherische olie toegevoegd zoals lavendel, bergamot of geranium. Maar dit hangt af van de soort behandeling/ontspannende voetmassage. 

Voetreflextherapie werkt goed als ondersteuning van reguliere gezondheidszorg, maar kan ook preventief worden ingezet. En is natuurlijk heerlijk ontspannend! Zowel volwassenen als kinderen hebben er baat bij.